Saturday, November 25, 2017

CURRENT FAVORITES

Здравейте!
След пауза от няколко месеца се завръщам към писането на публикации в блога.
Реших първата да бъде посветена на бюти любимците ми от последните месеци. Това са продукти, които ползвам ежедневно и мога да препоръчам с две ръце. Ето ги и тях:

DOSE OF COLORS - DESI X KATY "The Girls"




И преди съм споделяла, че две от момичетата, които следя най-често в YouTube, са Desi Perkins и LustreLux. Ако не сте чували за тях, това са две приятелки от Лос Анджелис, които освен грим уроци, правят влогове от пътувания, кулинарни видеа, lookbook видеа и какво ли още не. Освен, че заразяват с положителната си енергия и са супер забавни, те са много креативни и нещата наистина им се получават. Когато разбрах, че ще правят грим колекция, бях сигурна, че ще бъде на много високо ниво и че ще е много успешна.
The Girls е палитра от четири цвята, които носят имената на техните кученца. Цветовете не са обикновени и скучни - има шампанско, перфектния бронз, тъмно лилаво с интензивен брокат и маслено зелено със златисти оттенъци. Както момичетата казват, те са създадени, за да привличат вниманието и да бъдат акцент върху очите.Текстурите им също са различни - Suz и Harpoon се препоръчва да се ползват мокри, за по-силен ефект. Noli и Turbosan могат да се ползват сухи. Най-ефикасен резултат може да се постигне при нанасяна на сенките с пръсти.

Винаги прибягвам до тази палитра, когато искам да подчертая очите си и ще продължа да я ползвам често. Да не говорим и че опаковката й е просто разкошна, същинско бижу!

DOSE OF COLORS - DESI X KATY "Over The Top"

В категория грим любимци попада и глоса от тяхната колекция - Over The Top. Когато Деси и Кейти представяха колекцията, Деси каза, че този гланц е предназначен за тези, които искат "дискотека върху устните си".


Опаковката отново впечатлява! Глосът е прозрачен с много силни златисти частици, които наистина се забелязват върху устните. Не лепне, а е дълготраен. Може да се ползва и самостоятелно, и върху червило. Тъй като нямам моя снимка на глоса върху устните си, публикувам една, намерена в интернет:


DIOR ROUGE LIQUID - 901 Oxblood Matte

С голямо нетърпение чаках Диор да пуснат течни матови червила и останах впечатлена от трайността, наситеността на цветовете и високото качество, както винаги. Не можах да ги дочакам да пристигнат в България и при пътуване до Дубай си взех този тъмен цвят. Такива нюанси са трудни за правене и често остават на петна, но не и този. Перфектен и издръжлив! Нося го рядко, защото не е подходящ за ежедневието, но когато го сложа, не ме разочарова. Опаковката, както винаги, е изключително стилна, характерно за марката.



CLINIQUE - Take The Day Off

Напоследък станах много стриктна в почистването на кожата си от грим. Забелязвам, че има благоприятен ефект върху състоянието й. Бях чела много за този продукт, но тъй като консистенцията му е нещо ново за мен, реших първо да пробвам travel-size опаковката му.


Това е балсам за почистване на грим, който наистина върши чудеса. Използвам много малко количество от него, втривам го в кожата си (става и за грим на очите) и след това отмивам. След това минавам с тоник и резултатът е идеално почистена кожа. Ползвам го само вечер, за да не пресушавам кожата си. Наистина сваля всичко и определено бих го купила пак в пълен размер.

Преди около година и половина, докато работех в МАС, една събота имах час за грим в 10:00 сутринта. Правих булка, която непосредствено след грима отиваше да сключи граждански брак и беше дошла направо с роклята си - стилна бяла рокля с дължина под коляното. Беше много притеснена, но изглеждаше прекрасно, грима й стана страхотен. След като стана от стола, обаче, видя, че имаше едно лилаво петно от червило на дупето си. Явно столът е бил изцапан преди тя да седне. Можете да си представите реакцията и физиономията на една бъдеща булка със съсипана рокля, нали? Тогава се допитах до колегите от бутика на Есте Лаудер и Клиник, който беше точно до нас и те ни дадоха този продукт. С минимално количество и почти без усилия изчистихме роклята и нямаше и следа от лилавото червило. Take the day off спаси положението, а булката отиде и си го купи за спомен ( а може би и за всеки случай, хаха ).

MACADAMIA Style Extend Dry Shampoo

След дъъъълго търсене на добър сух шампоан, най-накрая се спрях на този от Макадамия, по препоръка на момичетата от Златна Рибка в Дъ Мол ( от скоро имат магазин там ). За момента ми върши чудесна работа, почиства косата за още два дни, което улеснява така досадния процес по миене и сушене. Ще повторя покупката!


YVES SAINT LAURENT - SUPREME BOUQUET

Накрая, но не на последно място, още една покупка от пътуването ми до Дубай - този разкошен аромат от ориенталската колекция на YSL. 


Ароматът е цветен (за мен има леко ориенталска нотка). Букет от бели цветя - тубероза, иланг иланг и жасмин. Много траен, с характер, запомнящ се...

С това приключва моя списък с любимци. Благодаря ви, че четете блога ми!
До скоро!


No comments:

Post a Comment