Monday, November 16, 2015

Да поговорим за: Грижа за кожата

Здравейте и добре дошли отново в блога ми!
В тази публикация ще си поговорим малко повече за грижата за кожата, като няма да споменавам продукти на определени марки, а само видове продукти, както и предназначението им. Забелязвам, че много жени пренебрегват грижата за кожата си - лягат си с грим, не нанасят хидратиращи продукти и кремове, не почистват и ексфолират кожата си. Това може да доведе до сериозни проблеми и е изключително важно, особено ако дамите се гримират често в ежедневието си - води до поява на пъпки, черни точки, дехидратация, тъмни петна, разширени пори и преждевременно стареене на кожата. Бих препоръчала веднъж на три, четири седмици, да оставяте кожата си няколко дни да подиша, без да нанасяте козметични продукти, ако имате тази възможност. По този начин ще позволите на естествената кожна бариера да се възстанови сама.

Започваме с тоника. Той стимулира и освежава кожата, нежно почиства и прави лицето да изглежда сияйно през целия ден. Тоника за лице е идеалното допълнение към гел или пяна за почистване. Преди употреба се убедете, че не съдържа алкохол.

Пилинг маската съдържа микрочастици, които нежно освобождават кожата от мъртви кожни клетки и подобряват вида й. Кожата ви ще се усеща много мека и ще изглежда сияйна. Най-добре е да ексфолирате веднъж седмично. Също така може да използвате и ръкавици за ексфолиране, които се предлагат на пазара. За да стимулирате кръвта, просто разтрийте, като прилагате леки, кръгови движения.

Гел или пяна за почистване използвайте, за да почистите грима си. Те оставят кожата свежа, гладко изглеждаща и мека. Използвайте такива продукти само вечер. На сутринта, всичко, което трябва да направите, е да измиете лицето си с вода и да го попиете с хавлиена кърпа. По този начин ще започнете деня с лека ексфолиация.

Няма значение дали използвате гел, крем или рол-он като грижа за зоната около очите. Тази деликатна зона около очите се нуждае от специална грижа, сутрин и вечер. Кремовете и геловете обикновено са по-богати на съставки от рол-он продуктите.

Памук за лице се използва за нанасянето на тоник за лице и почистващи продукти, а мокрите кърпи за лице са перфектни за премахване на грим.

Гримът трябва да се премахва, особено вечер! Много е важно да се използва нежен oil-free продукт, направен специално за почистване на зоната около очите. Почистващото мляко нежно премахва грима и мръсотията, подобрява хидратацията на кожата и освежава.

Актуални напоследък са и мицеларните води, които премахват много нежно грима, не са мазни и няма нужда да се изплакват. 

Когато кожата е добре почистена, тя може по-лесно да абсорбира подхранващи продукти. Изберете маска за лице, подходяща за вашия тип кожа. Глината действа добре на мазна кожа и почиства несъвършенства, а цинкът успокоява раздразнена кожа Ако сте със суха кожа, нанасяйте маска два пъти седмично. За други типове кожа - достатъчно е да нанасяте маска веднъж седмично.

Тампончетата за грим са перфектни малки помощници в почистването на грима и коригирането на някои грешки в грима.

Хидратиращият крем е като освежаваща тонизираща напитка за кожата. Винаги използвайте хидратант, всеки ден, преди нанасянето на база за грим и фон дьо тен. Оставяйте го да попие няколко минути в кожата. Най-добре е да изберете крем със слънцезащитен фактор. Кожата ще се усеща свежа, мека и подхранена, след нанасянето на хидратиращ крем. Фон дьо тенът ви ще се събира и ще става на петна на местата, където имате дехидратация, а нанасянето на крем ще предотврати това.

Можете да ме намерите тук:

Facebook

Instagram

Email: anita.todorova@abv.bg

No comments:

Post a Comment